1-1 Robin Mårtensson (Mathias Herrström) 25 min
1-2 Johan Hellström (André Andersson) 52 min
1-3 Robin Mårtensson 88 min

Varningar
Nicklas Mattsson 50 min

ÖT Smygehuk är tillbaka i vinnarspåret igen när man bortaslog fjorårets seriemotståndare IFK Ystad med 1-3. ÖT var starkt skadeskjutet innan matchen och hade 10 otillgängliga spelare pga sjukdomar och skador där målvakten Izzettin Adigüzel lämnade återbud på matchdagen. Detta gjorde att Andreas Sonesson var burväktare för andra matchen i följd. ÖT Smygehuk tog genast tag i taktpinnen och spelar en bländande fotboll under de första 10-12 minuterna. Första målchansen kommer redan efter 2 minuter då Anders Mårtensson får iväg ett fint volleyskott som tyvärr tar i ribban och studsar ut. I den 5:e minuten slår Patrik Lippe ett väl avvägt inlägg som André Andersson möter med pannan men målvakten lyckas rädda. I den 11:e minuten gör målvakten Andreas Sonesson en fenomenal räddning på ett friläge. I matchens 14:e minut slår Adam Norén en olycklig passning som IFK Ystad utnyttjar på bästa sätt där avslutet går via stolpen in i mål till 1-0. ÖT fortsätter att spela runt bollen på ett bra sätt och det var inte långa stunder under inledningen som Ystad hade bollinnehav. I den 25:e minuten kombinerar ÖT på ett bra sätt på högerkanten och André Andersson tar sig förbi sin bevakare och slår ett bra inlägg som Mathias Herrström vinner nickduellen på och skarvar bollen mot mål men den tar i stolpen och studsar ut till en fri Robin Mårtensson som enkelt kan raka in kvitteringen fram till 1-1. Detta var Robins 1:a mål i år. Resterande 20 minuter av första halvlek var verkligen chansfattig och första halvlek slutar oavgjord 1-1. I paus görs två byten och forwarden Johan Hellström flyttas ned på innermittfältet för att testas där. In i anfallet kommer istället kvicke 17-åringen Patrik Ala. Andra halvlek inleds nästan lika bra som den första och i den 52:a minuten spelar Robin Mårtensson ut bollen på högerkanten till André Andersson som tittar upp och spelar bollen snett bakåt till en fri Johan Hellström som kallt placerar in 1-2 för ÖT. Detta var Johans 3:e mål i år. I den 76:e minuten är Patrik Ala fri med målvakten men avslutet blir för tamt och målvakten lyckas rädda. Bara två minuter senare, alltså i den 78:e minuten är det nära igen då Mathias Herrström frispelar Patrik Ala men än en gång lyckas målvakten rädda Patriks skott. I matchens 88:e minut tar IFK Ystads mittback ett felbeslut i eget straffområde och försöker slå en diagonalpass men passningen når bara en helt ren Robin Mårtensson som från nära håll enkelt kan placera in slutresultatet 1-3. Detta var Robins andra mål i matchen och andra totalt i år. Segern var väl inget att orda om där matchbilden var att ÖT hade ett större bollinnehav men Ystad var i alla fall i första halvlek ett ständigt hot i sina snabba omställningar. I nästa match väntar Trelleborgs FFs Tipselit i Trelleborg på Vångavallens grusplan på lördagen den 19:e mars klockan 13:00.